skip to Main Content

De geschiedenis van Dr. Wax

Sinds 01 april 1999 verzorgt Dr.Wax het ski- & snowboard onderhoud voor de detailhandel zowel in als buiten Nederland.

In 1999 startte Nils Jens zijn wintersport onderhoudsbedrijf Dr. Wax.

Na 5 jaar als gediplomeerd snowboard instructeur werkzaam te zijn geweest, in zowel binnen- als buitenland, met daarnaast een 2-jarige ervaring als onderhoudsman in een gerenommeerde wintersport speciaalzaak, durfde hij de stap naar zelfstandig ondernemer te maken. Door zijn vele contacten met nationale en internationale ski- en snowboardtoppers wist hij welke eisen zij stelden aan het onderhoud van hun materiaal. Aan de andere kant had hij, door zijn contacten met oudere ervaren vakmensen uit het onderhoudsvak, geleerd wat de technische mogelijkheden waren om een optimaal eindresultaat af te leveren. Door eigen experimenten met zowel slijpvarianten als speciale waxmethodes kwam hij telkens tot verbluffende eindresultaten. En dat met een op dat moment toch relatief eenvoudig machinepark. Door een voortdurende investering in vooral kennis, maar zeker ook in nieuwe computergestuurde machines is Dr. Wax in Nederland uitgegroeid tot een begrip in de onderhoudswereld van ski’s en snowboards. Naast kwaliteit staat service hoog in het vaandel van Dr. Wax geschreven. Daarom ook zal Dr. Wax eerder streven naar groeien in kwaliteit en service dan groeien in omzet. Door de unieke combinatie van de nieuwste computergestuurde machines en het aloude vakmanschap, met daarbij de zeer persoonlijke benadering van onze klanten, kan Dr. Wax elke klant een op maat gesneden eindresultaat aanbieden. Ondertussen bestaat Dr.Wax bijna 20 jaar en verzorgt het onderhoud voor meer dan 35 detaillisten en indoorbanen in Nederland en België. De sterke punten van Dr. Wax zijn; het leveren van een hoge kwaliteit van onderhoud, klantgerichte service, het aanbieden van een totaal onderhoudspakket, het nakomen van afspraken en flexibiliteit. En dat alles tegen zeer concurrerende prijzen. Bovendien hoeft de klant nooit lang op zijn materiaal te wachten omdat Dr. Wax 2 x per week bij ieder filiaal de ski’s & snowboards ophaalt en aflevert.

Vanaf 2009 importeert Dr. Wax de nieuwste rage uit Amerika onder de wintersporters namelijk Zardoz NOTwax. Zardoz NOTwax heeft zijn sporen reeds verdiend in Australië, New Zeeland, Korea, Japan en Engeland. 

Goed onderhouden ski’s en snowboards betekent optimaal wintersport plezier op uw vakantie! Het is daarbij ook erg belangrijk voor het behoud en duurzaamheid van uw materiaal. Dr. Wax presenteert u de nieuwste rage uit Amerika namelijk de Pocket Puck van Zardoz NOTwax, welke reeds zijn sporen heeft verdiend in Korea, Japan, New Zeeland, Australië en natuurlijk Amerika.

pers

Een ski of snowboard dat goed glijdt is leuker, draait makkelijker en gaat langer mee! Toch 90% van de skiërs en snowboarders doen niets aan het onderhoud van hun materiaal ter plekke. Zardoz NOTwax biedt betaalbare, gebruiksvriendelijke producten om snel en makkelijk je ski of snowboard te tunen. Zardoz NOTwax is een gepatenteerd puur vloeibaar teflon smeermiddel met fluoride basis van DuPont. Smeer het op en ga, in elke sneeuwconditie. NOTwax verbetert drastisch het glijvermogen en geeft de ski of het snowboard een snelle bescherming na het skiën of snowboarden wat roestvorming aan de staalkanten voorkomt. Ons best bestelde product! Snel, schoon & makkelijk op te brengen! De Pocket Puck is een herbruikbaar, in de vorm van een hockeypuck, blikje met 15g inhoud NOTwax.

  • NOTWAX is een gepatenteerd puur vloeibaar teflon smeermiddel op fluoride basis.
  • Enkel insmeren en Go! & voor elk sneeuw conditie ‘the wetter the better’
  • Puck bevat genoeg voor meer dan 15 beurten – elke beurt geeft 1 dag glijplezier
  • Past handig in je zak om op de piste nog bij te werken
  • Kan gebruikt worden in plaats van wax of over wax heen om het temperatuurbereik uit te breiden en om de levensduur te verlengen.

Dr.Wax bestaat 10 jaar (aldus Roosendaalse Bode – zondag 06/11/2009)
Roosendaal – Precies tien jaar geleden, begon Nils Jens zijn ski & snowboard onderhoudsbedrijf genaamd Dr.Wax in Roosendaal.
“In 1999 ben ik met Dr.Wax begonnen nadat ik 5 jaar had gewerkt als gediplomeerd snowboard-instructeur en 2 jaar als onderhoudsmonteur”, aldus Nils Jens. “Door mijn contacten met internationale en nationale snowboardtoppers wist ik aan welke eisen hun materiaal moest voldoen. Door de combinatie van computergestuurde machines en het aloude vakmanschap kan ik voor elke klant een op maat gesneden eindresultaat aanbieden”.

Uitgebreid

“Ik begon mijn bedrijf met een oude KPN bus voor het vervoeren van het materiaal. Tegenwoordig run ik het bedrijf samen met mijn vrouw en zowel het machine- als het  wagenpark is flink uitgebreid. We hebben nu een vrachtwagen en bus die elk 6 dagen per week een vaste route rijd. Zo streven we naar de meest optimale en effectieve  werkwijze om de materialen met een hoge kwaliteits afwerking terug te brengen naar de klant. Ondertussen slijpen we gemiddeld 22.000 ski’s/snowboards per winterseizoen. Daarom staan kwaliteit en service bij ons hoog in het vaandel, aldus Nils Jens”.

Begrip

“Op dit moment verzorgen we onderhoud voor 35 detaillisten in Nederland en België”, vult Selina aan. “Bovendien hoeft de klant nooit lang op zijn materiaal te wachten omdat Dr.Wax 2x per week zijn klanten bezoekt”. “Onze sterke punten zijn daarom ook; het leveren van hoge kwaliteit van onderhoud, service en het nakomen van afspraken”. “Dr.Wax is zowel in Nederland als België uitgegroeid tot een begrip in de onderhoudswereld”, aldus Selina Lejeune-Jens.

Zardoz NOTwax

Na 10 jaar Dr.Wax vonden Nils en Selina het tijd worden op zoek te gaan naar een product om het wintersportgenot nog meer te optimaliseren maar dat hun eigen werk niet in de weg zou staan. Inmiddels is Dr.Wax importeur van het Amerikaanse Zardoz NOTwax en heeft 2 producten hiervan op de plank liggen, namelijk de Pocket Puck en de Speed Swipes. De Pocket Puck is een handige puck die makkelijk in je broekzak past waarmee je je ski’s of snowboard kan voorzien van een supersnelle wax beurt bijvoorbeeld boven aan de piste. En voor de echte racers onder ons zijn er de Speed Swipes. Dit zijn handige éénmalige gebruiks pads die met NOTwax doordrenkt zijn en de oplossing voor kleverige sneeuwcondities.

Back To Top