skip to Main Content

ARTIKEL ROOSENDAALSE BODE ‘09

Dr.Wax bestaat 10 jaar (aldus Roosendaalse Bode – zondag 06/11/2009)
Roosendaal – Precies tien jaar geleden, begon Nils Jens zijn ski & snowboard onderhoudsbedrijf genaamd Dr.Wax in Roosendaal.
“In 1999 ben ik met Dr.Wax begonnen nadat ik 5 jaar had gewerkt als gediplomeerd snowboard-instructeur en 2 jaar als onderhoudsmonteur”, aldus Nils Jens. “Door mijn contacten met internationale en nationale snowboardtoppers wist ik aan welke eisen hun materiaal moest voldoen. Door de combinatie van computergestuurde machines en het aloude vakmanschap kan ik voor elke klant een op maat gesneden eindresultaat aanbieden”.

Uitgebreid

“Ik begon mijn bedrijf met een oude KPN bus voor het vervoeren van het materiaal. Tegenwoordig run ik het bedrijf samen met mijn vrouw en zowel het machine- als het  wagenpark is flink uitgebreid. We hebben nu een vrachtwagen en bus die elk 6 dagen per week een vaste route rijd. Zo streven we naar de meest optimale en effectieve  werkwijze om de materialen met een hoge kwaliteits afwerking terug te brengen naar de klant. Ondertussen slijpen we gemiddeld 22.000 ski’s/snowboards per winterseizoen. Daarom staan kwaliteit en service bij ons hoog in het vaandel, aldus Nils Jens”.

Begrip

“Op dit moment verzorgen we onderhoud voor 35 detaillisten in Nederland en België”, vult Selina aan. “Bovendien hoeft de klant nooit lang op zijn materiaal te wachten omdat Dr.Wax 2x per week zijn klanten bezoekt”. “Onze sterke punten zijn daarom ook; het leveren van hoge kwaliteit van onderhoud, service en het nakomen van afspraken”. “Dr.Wax is zowel in Nederland als België uitgegroeid tot een begrip in de onderhoudswereld”, aldus Selina Lejeune-Jens.

Na 10 jaar Dr.Wax vonden Nils en Selina het tijd worden op zoek te gaan naar een product om het wintersportgenot nog meer te optimaliseren maar dat hun eigen werk niet in de weg zou staan. Inmiddels is Dr.Wax importeur van het Amerikaanse Zardoz NOTwax en heeft namelijk de Pocket Puck naar Europa gebracht. De Pocket Puck is een handige puck die makkelijk in je broekzak past waarmee je je ski’s of snowboard kan voorzien van een supersnelle wax beurt bijvoorbeeld boven aan de piste. Uiteraard vervangt dit niet de onderhoudsbeurt waarbij je materiaal professioneel geslepen & gewaxt word, maar het kan wel je glijvermogen verlengen in je wintersportweek.

Back To Top