skip to Main Content

Goed onderhoud aan uw ski en/of snowboard is belangrijk

Het is belangrijk om je ski’s of snowboard regelmatig te laten slijpen & waxen. Niet alleen vanwege betere glij-eigenschappen maar ook voor het behoud van je ski’s of snowboard. Je ski`s of snowboard laten slijpen is natuurlijk ook erg belangrijk. De staalkanten blijven niet scherp en lopen gedurende de wintersport vaak beschadigingen op. Hierdoor verlies je grip en daarmee je controle over je ski`s. Slijpen & waxen is werk voor de wintersport specialist en kun je het best over laten aan een professioneel bedrijf zoals Dr.Wax, ski & snowboard onderhoud te Roosendaal.

Je kan bij Dr.Wax kiezen tussen een kleine of een grote onderhoudsbeurt. Het net na de vakantie laten onderhouden heeft weinig zin. Daar deze vaak een maand of 10 ergens opgeborgen worden krijg je wederom oxidatie vorming & indroging van de waxlaag. Ons advies is om uw ski of snowboard net voordat u op wintersport gaat altijd te laten onderhouden.

Uiteraard zijn er kleine onderhoudstools om ook tijdens uw vakantie scherpe staalkanten te houden & misschien uw ski’s / board nogmaals te voorzien van een waxlaag na de eerste dagen. Bijvoorbeeld mini kantenslijpertje & de pocket puck van Zardoz Notwax. Hiermee bent u op en top klaar voor uw perfecte wintersport. Ja en dan alleen nog de sneeuw natuurlijk. Op dit moment zijn de sneeuw condities meer dan super dus is het enkel nog genieten en nogmaals genieten.
Natuurlijk wil je veilig op wintersport. Dus zorg je ervoor dat je outfit en materialen in orde zijn, voordat je gaat genieten…

Dr. Wax, ski & snowboard onderhoud

Je kan bij Dr.Wax ook terecht voor stanswerk en lamineren van belag of eventueel de skischoen passend maken op de binding, toplaag reparaties, staalkant opnieuw zetten,  staalkant juiste hoek bepalingen, metal grip reparaties en side-walls reparaties. Maar ook het slijpen van kunst schaatsen en ijshockey schaatsen behoort tot ons vak.

Dr.Wax, ski & snowboard onderhoud
Zwaanhoefstraat 4a
4706 VD Roosendaal
(06) 27 037 658

Back To Top