skip to Main Content

SLIJPEN / WAXEN – DR.WAX

SKI & SNOWBOARD ONDERHOUD DR.WAX

Het is uiteraard belangrijk om net voor elke wintersportvakantie je materiaal optimaal te laten verzorgen door Dr.Wax, ski & snowboard onderhoud te Roosendaal. Dit geeft uiteindelijk jou het meest ultieme wintersportgevoel.

Na een dag of 4/5 afdalingen zijn de meeste eigenschappen van de wax jammer genoeg verdwenen. Handige tool is de Zardoz Notwax Pocket Puck waarmee je heel handig en simpel je materiaal nogmaals van een extra waxlaag kan voorzien. Deze pucks zijn bij ons verkrijgbaar voor € 14,95 maar tref je ook bij de meeste van onze detaillisten in de winkel aan. Zorg tevens ervoor dat je je materiaal goed verzorgd opbergt. Het liefst goed droog en schoonmaken en in een droge afgeloten ruimte opbergen. Zo voorkom je overmatige roestvorming.

Welkom bij Dr.wax

Dr.Wax bekijkt in de werkplaats wat er nodig is om uw materiaal zo optimaal mogelijk te behandelen. Hierbij wordt gekeken of een kleine of grote beurt volstaat. Daarbij wordt nauwkeurig gekeken naar eventuele beschadigingen in het belag van de ski en of de staalkanten nog heel zijn. Onze werkplaats is aan de Zwaanhoefstraat te Roosendaal. We zitten samen met Inside Brands, importeur van Rossignol in één pand. Onze voordeur bevindt zich aan de achterzijde, volg bordjes Dr.Wax.

WAT ZIJN DE HANDELINGEN VAN HET ONDERHOUD

KANTENSLIJPEN

Door het skiën/snowboarden worden de staalkanten bot. Na het stieken van de ski (bindingen omhoog brengen d.m.v. een elastiek) worden de staalkanten geslepen. Hierdoor worden ze weer scherp om optimale bochten te kunnen maken. Uiteraard kan de klant kiezen in welke hoek ze geslepen worden, maar Dr.Wax gaat altijd uit van het beste gemiddelde.

KLEINE BEURT

Bij een kleine beurt wordt de ski ruw voorgeslepen om vervolgens door te gaan naar de steenslijper voor een nieuwe structuur. Daarna worden ze droog geblazen en infrarood voorverwarmd. Door deze verwarming van infra rood gaan de poriën van de ski openstaan waardoor er een optimaal opname van de wax plaatsvind. Dan gaat de ski over de waxband waarna ze als laatste onderdeel nog gepolijst worden.

GROTE BEURT

Bij een grote beurt wordt de ski ook eerst ruw voorgeslepen waarna ze door gaan naar het ‘belag opsmelten’. Door middel van onze Montana P-Tex Master worden de ski’s weer voorzien van een nieuwe p-tex laag. De snowboards behandelen we met handmatige vulpistolen voor een optimaal resultaat. Na dit proces worden de ski’s opnieuw door een bandslijper gehaald waardoor het overtollige p-tex materiaal er komt. Dan komt er een nieuwe structuur in door de Montana steenslijper. Waarna hetzelfde proces weer volgt als bij de kleine beurt. Droogblazen, infrarood verwarmen, waxen en polijsten.

Back To Top