skip to Main Content

Wintersport in Maart = The Bom!

De vakantiegangers die nu nog in de Alpen zitten, zien het liefst natuurlijk een lekker zonnetje en koude, maar ook weer niet té koude temperaturen. Met die temperaturen zit het tot nu toe wel goed, maar niet overal is het zonnetje te bekennen. Gelukkig betekent dit wel dat de winter terugkomt inclusief een verse laag sneeuw. Er staat dus een prachtige maand voor de deur!

Vorige week is in de Oostenrijkse Alpen ook al redelijk wat sneeuw gevallen zoals wij al hadden aangegeven. Dit zal nog wel eventjes aan gaan houden. De temperaturen gaan richting het weekend weer omlaag en de winter keert weer terug. Vandaag waren de temperaturen in veel Oostenrijkse skigebieden ver boven het vriespunt waardoor de verse laag sneeuw binnen no-time van de bomen af was. Gelukkig gaat hier weer verandering in komen en komt er weer een koufront richting de Alpen.

De Italiaanse, Franse en Zwitserse skigebieden mogen echt niet meer klagen over de sneeuwval. Afgelopen weken is daar enorm veel sneeuw gevallen. De sneeuwval waar zij in Oostenrijk al een hele tijd op hopen. Gelukkig lijkt daar nu een einde aan te komen en gaan er ook hier serieuzere hoeveelheden vallen.

De sneeuwgrens gaat vooral in de avond en in de nacht weer flink dalen. In vele gebieden gaat het in het dal ook sneeuwen, waardoor ook de lagergelegen skigebieden gaan profiteren. Mooie winterse foto’s kunnen er dus zeker weer gemaakt worden komende dagen. Wel moet dit nog even zonder de zon gebeuren, want de zon gaat de aankomende week nog niet heel veel gezien worden. Het blijft namelijk wat wisselvallig in de alpen.

Bron; skiinformatie.nl Dr. Wax ski snowboard onderhoud #slijpen #waxen

 

Back To Top